“Sokkal többet kaptunk, mint amit mi hoztunk…”

Szerző: Árki Noémi Kategória:

A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek a Démétér Ház apartmanjaikban már nagyon várják, hogy életigenlő nevetésükkel újra megtölthessék az intézmény jelenleg üresen kongó folyosóit. Az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport május 28-án néhány játék felajánlást juttatott célba abban bízva, hogy a gyerekek biztonsága érdekében elhalasztott gyermeknapi programot mielőbb be tudják pótolni.

Sedlák Gabriella intézményvezetővel folytatott beszélgetés rendkívül tartalmas és megható volt. Elmesélte, hogy a náluk lakó gyermekeknek a legnagyobb biztonságot a szülő jelenti, akikkel a rehabilitáció idején az intézménynek köszönhetően, együtt lakhatnak. A Déméter Ház az életmentő műtétet követően, a haza felé tartó utolsó lépés színhelyének tekinthető. A szülőkkel, az iskolával, illetve a pszichológussal való folyamatos kapcsolattartást jelentősen hozzájárul a mielőbbi gyógyuláshoz, melybe önkénteseket és terapeutákat is bevonnak, sőt gyerek- és tornaszobával is rendelkeznek. Hozzátette: az itt töltött időt megpróbálják könnyebbé tenni, de a járványveszély tulajdonképpen „izolációt jelent az izolációban”, s ez rendkívül nehéz körülményeket teremt. Elég, ha arra gondolunk, hogy az otthonában dolgozó szülő csak az ablakon keresztül integethet gyermekének.

A Démétér Házban átlagosan 100 napot töltenek el a családok, de volt olyan kisfiú, aki nemrégiben 2 és fél év után hagyta el az intézményt.

Révész Máriusz akciócsoport-vezető a játékok átadása után elmondta: „Nagyon nehéz megszólalnom egy olyan pillanatban, ami örömteli és szívszorító is egyben. Úgy hiszem, hogy ez az a hely, ahol az emberi élet minden apró boldog momentuma hihetetlen mértékben felértékelődik. Sokkal többet kaptunk, mint amit hoztunk.”

Kategória: Híreink