A legjobbat hozta ki a járvány az adományozókból

Szerző: Árki Noémi Kategória:

A CAOLA is csatlakozott a nemzeti összefogáshoz

A magyar történelem egyik legnagyobb civil összefogásának eredményeképpen a hazai koronavírus-járvány elmúlt két hónapja alatt több mint 7.000 felajánlás érkezett az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoporthoz – számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Révész Máriusz kormánybiztos, ahol a segélyszervezetek nevében átvette a CAOLA Zrt. által adományozott több ezer liter kéz- és fertőtlenítőszert.

“Számtalan cég jelentkezett nálunk, és mi összekötöttük a lehetőséget a szükséggel. A jó tett jobbá tesz, s mi azt kívánjuk, hogy a CAOLA az új tulajdonosok példaértékű hozzáállásával még jobbá és eredményesebbé váljon. Köszönjük mindenkinek!” – fogalmazott az akciócsoport vezetője.

Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a pandémia magyarországi megjelenése óta az akciócsoport a legnagyobb segélyszervezetek közreműködésével több mint 100.000 maszk, 25.000 liter kézfertőtlenítő, 33.000 doboz immunerősítő jutott el az egészségügyben dolgozóknak, szociális intézményekhez, valamint rászorult közösségekhez.

A 190 éves, történelmi múltú CAOLA Zrt. 2020. áprilisában mérföldkőhöz érkezett, ugyanis ekkor tulajdonost váltott a cég. Az új tulajdonosok mindent elkövettek annak érdekében, hogy a cég kapacitásait azonnal a magyar emberek és vállalkozások szolgálatába állítsák, így a védekezés fontos kellékét, a fertőtlenítőszereket minél nagyobb volumenben tudják biztosítani számukra. A sajtótájékoztatón dr. Bándi Imre, a CAOLA Zrt. tulajdonosa és igazgatóságának elnöke bejelentette, hogy a cég több ezer liter kéz-, és fertőtlenítőszert ajánl fel az akciócsoportnak.

Hozzátette: „A Caola is a bizonyítéka annak, hogy Magyarország eleget tud tenni a koronavírus-járvány által támasztott követelménynek, és minél több területen át tud állni az önellátásra. Bármikor jöhet egy újabb járvány, bármikor újra lezárhatják a kereskedelmi útvonalakat átszelő határokat, és akkor arra leszünk utalva, amit itt, helyben mi magunk magunknak elő tudunk állítani. Jó hír, biztató eredmény, hogy a megújuló Caola a saját területén már most megfelel ennek a kihívásnak, és a jövőben arra fog törekedni, hogy minél több magyar embernek adjon munkát, és minél több magyar embernek adjon magyar terméket. A járvány bebizonyította, hogy csak a nemzeti megoldások működnek. Márpedig ha van cég, amelyre rá lehet mondani, hogy nemzeti megoldás, akkor a Caola az.”

Az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport munkájának eddigi eredményeiről további információk találhatók a segitunkegymasnak.hu oldalon.

Kategória: Híreink