Magyar találmánnyal a koronavírus elleni harcban

Szerző: Árki Noémi Kategória:

Alkalmazkodóképesség, innováció és sok munka járult hozzá ahhoz a magyar sikerhez, amelyet a Graboplast Zrt. tudhat magáénak és ezzel Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A több mint 110 éves múltra visszatekintő cég olyan saját fejlesztésű baktérium- és vírusölő padlóburkolót ajánlott fel az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoporton keresztül az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek, amely megoldást nyújt az egészségügy legsürgetőbb problémájára, a kórházakban terjedő fertőzésekre.

Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet igazgatóhelyettese elmondta, hogy a 250 négyzetméternyi vírusölő padlót örömmel fogadták, tekintettel arra, hogy az intézményben folyamatosak a fejlesztések és ennek okán a felajánlás azonnal beépítésre kerül. Mindezek mellett hangsúlyozta, hogy az intézményben dolgozók erőfeszítéseit az ilyen felajánlások megkettőzik, mivel újra és újra bebizonyosodik, hogy a magyar társadalom erkölcsileg és eszmeileg is mellettük áll.

Révész Máriusz, az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport vezetője kiemelte: hálás azért, hogy nap mint nap megtapasztalhatja a magyar emberek összefogásának eredményességét, melynek koordinációja megtisztelő és fontos feladat számára. Jelezte, hogy a koronavírus-járvány olyan helyzetet teremtett, amiről senki sem tehetett, de ami ellen mindenki tett. Az akciócsoporton keresztül célba juttatott adományok ugyanis bizonyították: egyetlen magyar sincs egyedül és minden magyar felelős minden magyarért. A Segítünk egymásnak kezdeményezés eddig mintegy 30 milliárd forint értékű felajánlásban öltött testet.

Jancsó Péter, a magyar tulajdonban álló Graboplast vállalatcsoport elnök – vezérigazgatója kijelentette, hogy termékeik nagyon sok helyen vannak jelen a világban – bevételeik több mint 90 százaléka az exportpiacokról származik. Ugyanakkor a mostani helyzetben a több mint egy évszázados múltra visszatekintő cégnek természetesen hazahúz a szíve, és itthon akar segíteni: ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. A cégvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az általuk fejlesztett speciális felület megoldást kínál az egészségügy jelenlegi legsürgetőbb problémájára, hiszen önfertőtlenítő, eredményességét pedig a Neocon szakkiállítás nagydíja is bizonyítja.

Kategória: Híreink