Gyermekotthonoknak segített a Roche Magyarország

Szerző: Árki Noémi Kategória:

Soha nem látott mértékű összefogás valósult meg Magyarországon, melynek eredményeként már több mint 30 milliárd forint értékű felajánlás érkezett az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporton keresztül – mondta el május 15-én, pénteken Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője Szegeden, ahol a Roche Magyarország Kft. jóvoltából 303 laptopot adtak át az ÁGOTA Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon fenntartójának.

A Roche Magyarország Kft. a koronavírus-járvány kitörésekor azonnal felajánlotta segítségét és együttműködését. A sajtótájékoztatót megelőzően az akciócsoport már meglátogatta a tápéi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Gyermekotthon lakóit, így ők már igénybe is vehették az első digitális eszközöket. A vállalatkorábban gyógyszeradományt különített el a rászoruló fertőzőtt betegeknek, illetve 20 millió forint pénzbeli adományt is biztosított a kórházak és egyéb érintett intézetek, szervezetek támogatására. Több orvos munkatársuk jelenleg is  egészségügyi intézményben, azaz a frontvonalban, önkéntesként vesz részt a betegek gyógyításában, míg mások a KórházSuli Alapítvány tevékenységéhez csatlakozva a tanulásban segítik azon kórházi dolgozók gyermekeit, akikkel szüleik nem tudnak otthon maradni.

Révész Máriusz az átadón hozzátette: könnyfakasztó történeteknek voltak szemtanúi az elmúlt időszakban, hiszen a nagy mennyiségű felajánlás példaértékűen bizonyította a magyarok helytállását, mellyel kapcsolatban Böjte Csaba egyik kijelentését idézte, miszerint „a jótett jobbá tesz”. Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az ÁGOTA Alapítvány nagyon sok gyermekről gondoskodik, így az adomány ezúttal is a legjobb helyre került, a szervezet pedig a kormány jó partnere a családbarát gyermekvédelemben. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szintén köszönetét fejezte ki az alapítványnak, illetve rajta keresztül a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak nyújtott nagylelkű adományért. Mindehhez csatlakozva Kothencz János, az alapítvány alapítója kijelentette, hogy ebben a nehéz időszakban a számítógépek a lehető leghatékonyabb módon segítenek a gondozásukban lévő gyermekotthonok lakóinak.

Kategória: Híreink