Vidéken elindult az élet, de az elővigyázatosság továbbra is a mindennapok része

Szerző: Árki Noémi Kategória:

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport közreműködésével éppen azon a napon „gurult célba” a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) kerékpár-felajánlása a Kanizsai Dorottya Kórházba, amikor Nagykanizsa város történetének egyik legnagyobb sportrendezvénye, a Giro d’Italia mezőnye érkezett volna meg.

„A koronavírus-járvány megfékezésének intézkedései sikeresek voltak, ezért vidéken már könnyítő intézkedések léptek életbe. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a kórházban dolgozók egészsége fokozottan védett maradjon, hiszen bármikor ismét a frontvonalba kerülhetnek. Ezért ma a Kanizsai Dorottya Kórházban adtunk át kerékpárokat.“ – mondta el az átadáson Révész Máriusz akciócsoport-vezető.

Dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgató-főorvosa üdvözölte a kezdeményezést, amely a tömegközlekedés biztonságos alternatívája, ráadásul fejleszti az állóképességet is. Mindez jól jön abban a heroikus küzdelemben, amelyet az intézmény munkatársai – akár vírustól függetlenül is – folytatnak a betegek egészségéért és életük megmentéséért.

Kategória: Híreink