A Budapest Bike Maffia immár a Segítünk egymásnak kezdeményezés támogatásával “teker” tovább!

Szerző: Árki Noémi Kategória:

Az MVM Csoport újabb adományozási szándékkal kereste meg az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportot. Ezúttal egy elektromos személyautót és egy személyszállító kisbuszt szerettek volna a jó ügy szolgálatába állítani. Hozzájuk csatlakozott a Hotel Ózon Kft. is. A cég az anyagi hozzájárulás formájában találta meg a segítségnyújtás leghatékonyabb módját. Révész Máriusz akciócsoport-vezető az adományozókat ezúttal a Budapest Bike Maffia önkéntes alapon működő, jótékonysági szervezettel kötötte össze.

“A puzzle darabjainak összeillesztése ezúttal is egy olyan képet ad ki, amelyre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen a Révész Máriusz által irányított akciócsoportnak köszönhetően az adományozói oldal ismét megtalálta azokat a bajbajutottakat, akikre bármely segítség sokszoros erővel hat, mivel rendkívül kiszolgáltatott helyzetben élnek. A Budapest Bike Maffia missziójával – melyet a nehezebb sorsú emberek megsegítésére szervezett –  az MVM csoport könnyen tud azonosulni.” – kezdte a sajtótájékoztatót dr. Tomaj Balázs vezérigazgató-helyettes.

Hoffmann Henrik, a Hotel Ózon Kft. cégvezetője kiemelte, hogy a turizmus és a vendéglátás kemény időszakon van túl, ugyanakkor minden nehezítő körülmény mellett is fontosnak tartja, hogy aki tud, a legnagyobb bajban is segítő jobbot nyújtson. Hozzátette: “ha segítesz másokon, az téged is épít”. A Budapest Bike Maffia (BBM) 9 éve járja az utcákat és elsősorban a bentlakásos szociális ellátást nyújtó intézményekkel keresi a kapcsolatot, hogy erőforrásaihoz mérten, mindig ott segítsenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Havasi Zoltán, a BBM alapítója az elektromos autó felajánlást hangsúlyozta ki, hiszen az környezetvédelmi törekvéseikkel is azonos célt szolgál, valamint elmondta, hogy a közelgő gyermeknap alkalmából a Hotel Ózon Kft. felajánlásának köszönhetően még több és tartalmasabb ajándékcsomagot fognak eljuttatni a rászorulóknak. Mindemellett a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében folytatják a legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegek további felkészítését is, így nagy mennyiségben vásárolnak majd felület- és kézfertőtlenítőt, valamint más védőfelszereléseket.

“A kormány egyebek mellett azért hozta létre az Önkéntességes és Adományozást Koordináló Akciócsoportot, hogy a segítőket se hagyja magára ebben a nehéz időszakban, amely – úgy tűnik – lassan a hátunk mögé kerül. Ugyanakkor a feladatunk és a felelősségünk nem csökken, a felkészülést pedig folytatni kell a járvány második hullámára is, hiszen az a felelősségteljes magatartás, ha a legrosszabb forgatókönyvre készülünk, de a legjobban bízunk.” – zárta a sajtótájékoztatót Révész Máriusz országgyűlési képviselő, akciócsoport-vezető.

Kategória: Híreink