Segítünk, hogy az egészségügyi dolgozók egy része biztonságosan jusson el a munkahelyére

Szerző: Árki Noémi Kategória:

Révész Máriusz, az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport irányítója, valamint Benyó Balázs, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezetője 20 darab kerékpárt adott át a Szent László Kórház dolgozóinak, ezzel is segítve azt, hogy tömegközlekedés helyett kerékpárral tudjanak munkába járni. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) összesen 500 biciklit ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak.

A MAKETUSZ a Bringásvándor táborokhoz használatos kerékpárjait ajánlotta fel az egészségügyi dolgozóknak, akik így kiválthatják a koronavírus-helyzetben kimondottan kockázatos közösségi közlekedést. Révész Máriusz akciócsoport-vezető és országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a Segítünk egymásnak kezdeményezés a koronavírus-járvány elleni harc legszélesebb összefogásának eredménye. Ennek szép példája a kerékpáros szövetség felajánlásának célba juttatása.

„Az 500 darab kerékpár a védekezés frontvonalában szolgálatot teljesítő kórházi dolgozók egészségének védelmét segíti több budapesti intézményben.“ – tette hozzá a politikus.

Benyó Balázs, a szövetség elnöke kiemelte, hogy adományukkal hálájukat szeretnék kifejezni azoknak, akik nap mint nap helyt állnak a vírus elleni küzdelem egyik, ha nem a legkeményebb terepén. Feladatuk nélkülözhetetlen, ezért is álltak a Segítünk egymásnak kezdeményezés mögé, ahol gyors szervező munkával lehetővé tették, hogy a kerékpárok hamar megtalálják legjobb helyüket.

„Ha támogatni szeretné a koronavírus-járvány elleni küzdelem élharcosait, akkor Ön is csatlakozzon hozzánk és keresse fel a Segítünk egymásnak weboldalt!“ – hívta  fel a figyelmet Révész Máriusz, majd jelképesen átadta Szent László Kórház igazgatónak az első kerékpárt.

A kerérkpárok átadásával együtt meg a Magyar Kerékpárosklub elindította a Bringázz a munkába! kampány tavaszi fordulóját. A kerékpáros közlekedést immáron 13 éve népszerűsítő motivációs kampánynak a kijárási korlátozások idején némileg módosul az üzenete: „Maradj otthon, de ha menned kell, akkor inkább bringázz!”

A Bringázz a munkába! kampányban az elmúlt évek során több tízezer ember ült nyeregbe, de az új típusú koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett kijárási korlátozások, a leálló iparágak, a megszűnt munkahelyek vagy a sokak által otthon végzett munka miatt a mostani helyzetben nem lehet mindenkit munkába kerékpározásra biztatni.

Kategória: Híreink