Mindenki beleteszi az energiát – az MVM is!

Szerző: tarsoly.zsolt@pozitivo.hu Kategória:

Újabb adományok a segítőknek és a járványkárosultaknak.

Több mint háromszáz számítástechnikai eszközt és tíz darab személygépkocsit adott át az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója. Kóbor György az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetőjének, Révész Máriusznak április 24-én Ercsiben. A laptopok, asztali számítógépek és monitorok egy részét a helyi Eötvös József Általános Iskola diákjai és tanárai, a Mercarius Kft. partnerségével biztosított járműveket pedig az Országos Mentőszolgálat munkatársai kapják meg – hangzott el a Fejér megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Az MVM Csoport összesen 310 számítástechnikai eszközzel – laptopokkal, asztali számítógépekkel és monitorokkal – segíti a távoktatásban résztvevő tanulókat. „Az MVM Csoport elsődleges feladata a stabil energiaellátás, amit ebben a rendkívüli helyzetben is garantálunk, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten további segítséget is nyújtunk a rászorulóknak” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Kóbor György. az energiaipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

A rendezvényen a társadalmi szerepvállalás fontosságát hangoztatta Rónai-Horst László, a Mercarius Kft. ügyvezető igazgatója is, akinek cége az MVM Csoport partnereként három hónapra tíz személygépkocsit bocsát a járványvédelem frontvonalában dolgozó Országos Mentőszolgálat rendelkezésére.

„A kormány minden szükséges forrást és eszközt biztosít a járvány elleni védekezéshez. Az adományokra ezen felül, a teljes nemzeti összefogás, a közös teherviselés jegyében van szükség. Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport a közegészségügyi veszélyhelyzet kezdete óta a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy összegyűjtse ezeket a nagylelkű felajánlásokat, és azokat gyorsan, a valóban rászorulókhoz juttassa el. Ebbe illeszkedik az MVM Csoport és a Mercarius Kft. ma célba érkezett adománya is” – mondta Révész Máriusz kormánybiztos, az akciócsoport vezetője. Hozzátette: a felajánlásokat a segItunkegymasnak.hu oldalon gyűjtik.

Az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, az ercsi diákok nevében pedig Orth László Béla, az Eötvös József Általános Iskola igazgatója mondott köszönetet az adományokért.

Kategória: Híreink