A hazai gyümölcs ízeivel erősítik a Szent László Kórházban dolgozókat és gyógyulókat

Szerző: Árki Noémi Kategória:

A legfinomabb hazai gyümölcs kitűnő ízeivel megrakodva érkezett meg a mai napon a Szent László Kórházba a Sió gyümölcslé gyártójának kamionja. Annak érdekében, hogy felajánlásuk a lehető leggyorsabban eljusson a koronavírus-járvány frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozókhoz, illetve a kórházban gyógyulókhoz, megkeresték a Révész Máriusz által irányított akciócsoportot. Ennek eredményeként az elkövetkezendő időszakban 30.000 darab Sió és Hohes C terméket adományoznak egészségügyi intézményeknek országszerte.

A hazai vállalat először a falain belüli intézkedéseket hozta meg munkatársai egészségének megvédése, valamint a gyártás folyamatossága érdekében. A Sió-Eckes Kft. a Segítünk egymásnak kezdeményezéssel összefogva megtalálta a segítségnyújtás legjobb formáját. A Sió ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a jelenlegi rendkívüli és nehéz döntéseket is igénylő helyzetet minél fájdalommentesebben vészeljük át.

“Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport elkötelezett abban, hogy a beérkező adományokat oda juttassa el, ahol azokra a legnagyobb szükség van. A társadalmi összefogást és szolidaritás érzését erősítik az ilyen felajánlások, mint ez a mai is” – mondta el Révész Máriusz országgyűlési képviselő. A politikus kiemelte, hogy az általa vezetett szervezet elsődlegesen arra kínál megoldást, hogy a felajánlók – legyenek akár vállalatok vagy magánszemélyek – adományai gyorsan, ellenőrzötten és hatékonyan jussanak el célállomásaikra.

Dr. Szlávik János osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy a betegellátó-rendszer felkészült, a technikai feltételeket biztosítottak. Ugyanakkor a civil és vállalati felajánlások, csakúgy mint a sok kedves szó, az ablakokra kiragasztott szív, valamint az esténként felzúgó taps adják a gyógyításhoz elengedhetetlen lelkierőt. A Segítünk egymásnak kezdeményezés mindehhez hatékony és megbízható keretet biztosít minden résztvevő számára.

Kovács Ágnes, a Sió gyümölcslégyártó vállalat vezetője valamennyi munkatársa nevében háláját fejezte ki az egészségügyben szolgálatot teljesítőknek, valamint mielőbbi felépülést kívánt a kórházban gyógyulóknak.

A Magyarország kormánya által létrehozott Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport Segítünk egymásnak kezdeményezése a koronavírus-járvány elleni harc legszélesebb összefogásának eredménye lett. Ezt bizonyítja a segitunkegymasnak.hu oldalon beérkezett több mint 5000 felajánlás is.

Kategória: Híreink