61 millió forint értékű multivitamin célba juttatásával segítünk egymásnak

Szerző: Árki Noémi Kategória:

A CaliVita 8 ezer doboz multivitamint adományozott az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport közbenjárásával a Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanács hat karitatív tagszervezetének a Segítünk egymásnak kezdeményezés adományainak célbajuttatásában. Az átadáson Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta, hogy kezdeményezésükhöz egyre több cég és magánszemély csatlakozik, ami az összefogás erejét mutatja meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A Segítünk egymásnak weboldal elindítása óta 5200 darab felajánlás és a Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanács által indított számlaszámon több mint 200 millió forint gyűlt össze.

A multivitaminok összértéke 61 millió forint – mondta el Tátrainé Szilágyi Ágnes, a cég képviselője, hozzátéve: a CaliVita International közel 30 éve elkötelezett híve és támogatója az egészségmegőrzésnek és a preventív gondolkodásmódnak, így természetszerűleg következett, hogy beszállnak a koronavírus-járvány elleni küzdelembe.

Az akciócsoport munkája pedig biztosította a cégvezetőket arról, hogy felajánlásuk a lehető leggyorsabban oda fog eljutni, ahol azokra a leginkább szükség van.

Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője felhívta a figyelmet, hogy a kezdeményezésben bárki részt vehet, melynek részleteiről elsősorban a www.segitunkegymasnak.hu oldalon lehet tájékozódni. Büszkén emelte ki, hogy a járvány elleni küzdelem legszélesebbkörű összefogása jött létre, amely beteljesíti Magyarország kormányának elvárását, miszerint a segítőket sem szabad magukra hagyni.

Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Tanács elnöke az átadáson hangsúlyozta: a kormány minden szükséges forrást biztosít ahhoz, hogy az ország felkészüljön a járvány következményeire, ugyanakkor az Akciócsoport tevékenysége példaértékű az adományok útjának megszervezése, illetve az őket segítő szervezetek összehangolása kapcsán.

A CaliVita International 61 millió forint értékű termékcsomagját az akciócsoport partnereként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak.

Kategória: Híreink