1000 számítógéppel segíti a Docler Holding a gyermekek tanulását

Szerző: Árki Noémi Kategória:

A Docler Holding a segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva 1000 vadonatúj számítógépet adományoz távoktatásban résztvevő gyermekeknek. Révész Máriusz akciócsoport-vezetőt és Gattyán Györgyöt, a Docler cégcsoport tulajdonosát a Pest Megyei TEGESZI Monori Gyermekotthonban fogadták, melynek lakói 300, összesen 100 millió forint értékű számítógéppel gazdagodtak. Gattyán György alapítványai a koronavírus-járvány elleni küzdelem első napjaiban az adományozók sorába léptek, és már a veszélyhelyzet kihirdetésének hetében százmillió forintot osztottak szét hat budapesti kórház között. Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal és a Maruzsa Zoltán államtitkár által irányított Oktatási Akciócsoporttal együttműködő Docler és Gattyán Alapítványok adományai között megtalálhatók a számítástechnikai eszközök is.

Gattyán György szerint ebben a helyzetben összefogásra, empátiára és odafigyelésre van szükség, de a szavak helyett a tetteknek kell beszélniük. Számára két kiemelten fontos terület van, ahol különösen szívesen nyújt segítséget: a kórházak és a gyermekotthonok.

Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője is személyes szívügyének tekinti, hogy a gyermekeknek tett felajánlások mielőbb célba jussanak. Elmondta, hogy nagyon sok magánember és vállalkozás kereste meg felajánlásával az akciócsoportot, hogy digitális eszközökkel segítse a rászorulókat. A Docler Holding felajánlása példaértékű, és további felajánlásokat is örömmel fogad az akciócsoport a segitunkegymasnak.hu oldalon. A cél, hogy minden diák megfelelő eszközzel rendelkezzen, és folytathassa tanulmányait távoktatásban a járvány ideje alatt.

Simon Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok ne maradjanak le a tanulásban, és ennek első állomása, hogy nem maradjanak ki belőle. Ennek érdekében minden kínálkozó megoldást igénybe vesznek. Kiemelte, hogy az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal rendszeresen egyeztetnek, hogy minél több informatikai eszközt nélkülöző háztartásba eljuttassanak számítógépeket.

Kategória: Híreink